Pyynikin käsityöläispanimo tekee oluthistoriaa – Suomen ensimmäinen eri oluista koostuva sixpack kauppoihin Pyynikin käsityöläispanimo tekee oluthistoriaa – Suomen ensimmäinen eri oluista koostuva sixpack kauppoihin

Pyynikin käsityöläispanimo tekee oluthistoriaa – Suomen ensimmäinen eri oluista koostuva sixpack kauppoihin

Tampereelta ponnistava Pyynikin käsityöläispanimo tuo ensimmäisenä Suomen olutmarkkinoille sixpackin, joka sisältää kuusi erilaista olutta. Sessio-olutsarjan maistelupakki lanseerataan valtakunnallisesti kauppoihin joulukuun puolivälissä.

Pyynikin käsityöläispanimon Sessio-sixpack tarjoaa kuluttajille helpon mahdollisuuden tutustua erityyppisiin oluisiin. ”Kuudesti aukeava maistelupakki” sisältää yhden kutakin Sessio-olutsarjan tuotetta: Red Ale-, Stout-, White IPA-, American IPA-, Bitter- ja vehnäoluen.

– Oluiden harrastaminen on Suomessa selkeästi kasvava ilmiö. Halusimme antaa kotimaiselle olutkulttuurille ja sen kehitykselle oman panoksemme tuomalla markkinoille jotain uutta ja erilaista. Niinpä loimme kuluttajalle olutmaailmaan helposti lähestyttävän portin, joka mahdollistaa aivan uudenlaisen, monipuolisen olutnautinnon. Pakkauksen on tarkoitus myös tukea järkevää ja tiedostavaa alkoholinkulutusta, jossa humaltumishakuisuuden sijaan mietittäisiin sisältöä ja kokonaisuutta, kertoo Pyynikin käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere.

Ensimmäinen laatuaan koko Suomessa

Kuuden eri oluen Sessio-maistelupakkaus on tiettävästi Suomessa ensimmäinen laatuaan. Sen kehitysprosessi ideasta toteutukseen kesti muutaman vuoden.

– Tiedossamme ei ole, että Suomessa olisi koskaan aikaisemmin päivittäistavarakaupoissa myyty suljettua, kuutta erilaista olutta sisältävää olutlaatikkoa. Idea on muhinut päässäni jo vuosia. Ensimmäisen kerran ajatus otettiin panimolla vakavaan harkintaan muutama vuosi sitten, ja sen toteutusprojekti vei lähes kaksi vuotta, Pere sanoo.

Peren mukaan Valviralta saatiin hyvät ja selkeät ohjeet pakkauksen toteuttamiseen. Pakkaus sisältää tarkat tiedot jokaisesta sen sisältämästä tuotteesta. Asiakkaalla on myös mahdollisuus ostaa oluita yksittäisinä kappaleina samaan litrahintaan.

– Olemme lisänneet pakkaukseen tuotetietojen lisäksi myös ohjeistuksen, missä järjestyksessä oluet kannattaa nauttia. Itse pakkauksen rakentaminen sisälsi monenlaisia haasteita, mutta vihdoin olemme valmiita, Pere iloitsee.

– Tässä on paitsi harvinaisen maistuva, myös näyttävä lahja pukinkonttiin tai kylään viemisiksi, niin isännälle kuin emännälle, hän lisää.

”Kuudesti aukeava maistelupakki” saapuu kauppoihin joulukuun puolenvälin paikkeilla. Sessio-sarjan oluet tulevat päivittäistavarakauppojen lisäksi ravintolamyyntiin sekä pullo- että hanatuotteina.

Uudet innovaatiot eivät pelota

Tamperelaispanimolla on kova halu julkaista tulevaisuudessa lisää erilaisia maistelukokonaisuuksia, mikäli hanke osoittautuu onnistuneeksi.

– Esimerkiksi marjaolut-, humalalajike- tai juhannusolutsarja olisivat hienoja, toteuttamisen arvoisia juttuja, Pere toteaa.

Vauhdilla kasvavan Pyynikin käsityöläispanimon tavoitteena on kasvattaa tuotantonsa viime vuoden 50 000 litrasta 500 000 litraan vuoden 2016 loppuun mennessä.


Lisätiedot:
Tuomas Pere, olutmestari, Pyynikin käsityöläispanimo, puh. +358 44 769 9137, tuomas.pere@pyynikin.com

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet

Pyynikin käsityöläispanimo Oy on vuonna 2012 perustettu pienpanimo, joka sijaitsee Tampereella Raholassa. Nopeasti kasvava pienpanimo työllistää 10 kokoaikaista työntekijää, ja sen arvioitu liikevaihto vuonna 2015 on noin 600 000 euroa. Pienpanimon omistaa yli tuhat osakasta ympäri Suomea. Panimon Vahvaportteri valittiin maailman parhaaksi käsityöläisportteriksi Global Craft Beer Award 2014 -kilpailussa. www.pyynikin.com