Pyynikin käsityöläispanimo aloittaa uuden osakeannin – tavoitteena jatkaa kovaa kasvua ja nelinkertaistaa tuotanto Pyynikin käsityöläispanimo aloittaa uuden osakeannin – tavoitteena jatkaa kovaa kasvua ja nelinkertaistaa tuotanto

Pyynikin käsityöläispanimo aloittaa uuden osakeannin – tavoitteena jatkaa kovaa kasvua ja nelinkertaistaa tuotanto

Pyynikin käsityöläispanimo Oy
Mediatiedote 15.6.2016
Julkaisuvapaa: heti

Pienpanimobuumin vaahdonharjalla lujaa ratsastava tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo aloittaa 15.6.2016 osakeannin, joka tähtää yli kahden miljoonan litran vuosittaiseen tuotantomäärään ja kansainvälistymiseen.

Kun Pyynikin käsityöläispanimo aloitti toimintansa kolme vuotta sitten, tavoitteena oli kaksi asiaa: tehdä hienoja oluita ja kehittää suomalaista olutkulttuuria. Panimo on onnistunut molemmissa.

– Haluamme olla vieläkin isompi pienpanimo. Meillä on merkittävät mahdollisuudet nostaa markkinaosuuttamme entisestään lähitulevaisuudessa. Edellisen annin myötä kasvoimme uskomattomat 1100 prosenttia. Nyt olemme vakiinnuttaneet asemamme ja seuraavaksi on tarkoitus tehdä toinen kasvuharppaus. Panostamme myös pienien artesaanierien valmistamiseen ja tulevan alkoholilakiuudistusten myötä syntyviin mahtaviin mahdollisuuksiin, linjaa Pyynikin käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere.

Tänään alkaneessa annissa on tarjolla 190 euron hintaisia osakkeita 7 988 kappaletta, ja tavoiteltu pääoma on 1,6 miljoonaa euroa.

Kerättävän pääoman avulla käsityöläispanimo aikoo nelinkertaistaa tuotantonsa seuraavan kolmen vuoden aikana vuosivolyymin noustessa 2,4 miljoonaan litraan. Edellisen annin avulla panimo yli kymmenkertaisti tuotantonsa 50 000 litrasta lähes 600 000 litraan.

Lisäksi osakeannista saatavia varoja suunnataan muun muassa kansainvälistymiseen, uuteen artesaanilaitteistoon, ravintolamyynnin lisäämiseen, tölkityslinjastoon, markkinointiin, sähköisten järjestelmien kehittämiseen ja innovointiin.

– Käsityöläispanimolla on hyvät suhteet kaikkien merkittävien jakeluteiden kanssa, ja oluitamme myydään noin tuhannessa jälleenmyyntipisteessä ympäri Suomen. Tavoitteemme on nostaa jälleenmyyntipisteiden lukumäärä kahteen tuhanteen osakeannin myötä, Pyynikin käsityöläispanimon hallintopäällikkö Rauno Pere toteaa.

Pyynikin käsityöläispanimon osakkeet ovat merkinnässä 15.6.2016 alkaen. Osakeanti päättyy viimeistään 31.5.2017. Antiin voi tutustua ja osallistua täällä.

Lisätiedot:
Rauno Pere, hallintopäällikkö, p. 044 489 0968, rauno.pere@pyynikin.com
Tuomas Pere, olutmestari, p. 044 769 9137, tuomas.pere@pyynikin.com

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.pyynikin.com

Pyynikin käsityöläispanimo Oy on vuonna 2012 perustettu pienpanimo, joka sijaitsee Tampereella Raholassa. Nopeasti kasvava pienpanimo työllistää 12 kokoaikaista työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2015 oli 700 000 euroa ja arvioitu liikevaihto vuodelle 2016 on noin kaksi miljoonaa euroa. Pienpanimon omistaa tällä hetkellä yli tuhat osakasta ympäri Suomea. Panimo on voittanut erilaisia palkintoja – esimerkiksi Vahvaportteri valittiin maailman parhaaksi käsityöläisportteriksi Global Craft Beer Award 2014 -kilpailussa. www.pyynikin.com