Black IPA pokkasi palkintoja Suomen Paras Olut -kilpailussa Black IPA pokkasi palkintoja Suomen Paras Olut -kilpailussa

Black IPA pokkasi palkintoja Suomen Paras Olut -kilpailussa

TIEDOTE
Vapaa julkaistavaksi heti

Black IPA pokkasi palkintoja Suomen Paras Olut -kilpailussa

Pyynikin Käsityöläispanimon Black IPA on saanut jäätävän hyvän vastaanoton mallasjuomien siemailijoiden suosikkina. Kisavoitokas tumma kaunokainen ei johdata juojaansa synkkämielisyyteen, vaan kohottaa korkeuksiin mustan metallioopperan hengessä.
Tänä vuonna Helsingin Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa Black IPA 8,5% valikoitui raadin raadin toimesta kahdeksantoista parhaan oluen joukkoon, josta se äänestettiin yleisön suosikiksi Suomen Paras Olut -kilpailussa. Lisäksi Black IPA valittiin tuomariston äänestyksessä Tumma Ale -sarjan voittajaksi.
Olut on ehtinyt niittää kisamainetta ja -menestystä muissakin mittelöissä niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Hiljattain tulleen tiedon mukaan olut on voittanut myös World Beer Awards 2016 -kisassa maakohtaisen Black IPA -sarjan.
– Black IPA on kaiken kaikkiaan kaunis olut. Sen reseptiikkaa alettiin kehittää tammikuussa 2015. Jo samana keväänä Porissa järjestetyillä Pienpanimo-olutjuhlilla se valittiin parhaaksi olueksi niin tuomariston kuin yleisönkin äänestyksessä. Se sai suosiota myös Pietarissa vappuna St. Petersburg Craft Beer Festivaleilla, olutmestari Tuomas Pere valottaa oluen alkutaivalta.
Pere mieli tummasta kaunokaisestaan tuolloin kuitenkin vielä parempaa, ja viritteli sitä edelleen. Lopputulos on nähtävissä lukuisina palkintoina ja maisteltavissa niin pullo- kuin hanatuotteinakin.
Black IPA 8,5% on saanut hiljattain myös kauppavahvuisen pikkuveljen, Black IPA 4,7%:n.

Lisätietoja: Tuomas Pere, olutmestari
Puh. 044 76 99 137
tuomas.pere@pyynikin.com

BLACK IPA
Cascadian Dark Ale
8.5%
EBU 60
EBC >240
6-10°C
0.33L – 30L
Black IPA masinoi massiivisella paahdolla, mallaspohjalla ja kokonaisuutta tukevalla runsaalla humaloinnilla pimeän keskiaikaisen pitopalvelutoiminnan hengessä.
Maltaat: Pale ale, Crystal, Cara, Black, Chocolate, Roasted barley, Suklaavehnä
Humalat: Target, Saaz, Centennial, Cascade, Amarillo, Citra
Ruokayhdistelmä: Veripalttu
Muuta: Maistuu erityisen hyvältä synkän metallioopperan syövereissä.