Historiallinen olutvoitto Suomeen – Pyynikin käsityöläispanimon olut valittu maailman parhaaksi Historiallinen olutvoitto Suomeen – Pyynikin käsityöläispanimon olut valittu maailman parhaaksi

Historiallinen olutvoitto Suomeen – Pyynikin käsityöläispanimon olut valittu maailman parhaaksi

Tuomas_Pere_Pyynikin_Ruby_Jazz_Ale

Tuomas Pere. Kuva: Ronja Honko

Maailmanlaajuisesti merkittävimmän olutkisa World Beer Awardsin tuomaristo on 23.9.2016 valinnut Pyynikin käsityöläispanimon Ruby Jazz Alen maailman parhaaksi miedoksi tummaksi ale-olueksi. Kyseiseen kisaan saapuu oluita valtaisat määrät ympäri maailmaa, ja pitkä nelivaiheinen arviointi suoritetaan sokkona.

– Tämä on iso juttu. Eihän tätä oikeastaan vielä ymmärräkään. Osallistuimme kisaan nyt ensimmäistä kertaa. Sekin on hienoa, että voitto tuli miedolla oluella, sillä aikaisemmat voittomme ovat tulleet pääosin ravintolavahvuisilla tuotteilla, olutmestari Tuomas Pere kertoo.

Ruby Jazz Ale -olutta on valmistettu Pyynikin käsityöläispanimon alkutaipaleesta asti. Kyseessä on poikkeuksellisen rakastettu olut, jolle on muodostunut suorastaan oma fanikuntansa. Ruby on tärkeä myös tekijälleen.

– Ruby Jazz Ale on ehdoton suosikkiolueni. Yritän usein saada vangittua tunnemuistoja reseptiikkaan ja tässä on taustalla iso tapahtuma elämässäni. Menin silloin Pyynikin syksyiselle harjulle omaan pohdiskelupaikkaani. Sen hetken tuoksut, maut ja tunnelma jäivät vahvasti mieleeni. Ne kaikki ovat Rubyssa, Pere kuvailee.

Ruby Jazz Ale on hienoisesti pihlajanmarjainen syysolut, tummanpunertava ja rubiininen, raikkaasti humaloitu herkku, joka sopii Peren mukaan mainiosti esimerkiksi riistaruokien ja paahdetun ruisleivän kumppaniksi.

Voitosta Pere kiittää mitä lämpimimmin koko panimotiimiä sekä osakkaita.

– Oluentekijät ja hallinto, laboratorio-, varasto-, lähetys-, myynti-, kellari- sekä astiointipuoli tietenkään osakkaita unohtamatta. Jos meillä ei olisi näin mahtavaa ja aktiivista osakasperhettä, niin eihän tämä kaikki olisi koskaan millään onnistunut. Tämä on meidän kaikkien yhteinen voitto, Pere summaa.

Pyynikin käsityöläispanimo on kartoittamassa vahvasti myös kansainvälisiä markkinoita. Menestys kansainvälisesti merkittävässä kilpailussa auttaa avaamaan ovia maailmalle entistä helpommin.

– Lähdemme liikkeelle pohjoisella näkökulmalla: suomalaisella sahdilla, suomalaisin marjoin maustetuilla oluilla ja tamperelaisella portterilla.

Aikaisempaa suurta kansainvälistä kisamenestystä Pyynikin käsityöläispanimo on saanut vuonna 2014, kun Vahvaportteri palkittiin kultamitalilla ja valittiin parhaaksi käsityöläisportteriksi Global Craft Beer Awards -kilpailussa Berliinissä. Kyseessä oli pienpanimoiden kilpailu. World Beer Awards kattaa kaikki maailman panimot.

Seuraavaksi Pere tiimeineen ja oluineen suuntaa maailman suurimmille olut- ja viskifestivaaleille Tukholmaan. Stockholm Beer & Whiskey -festivaali järjestetään Nackassa 29.9.–1.10. ja 6.–8.10.2016.

Lisätietoja:
Tuomas Pere, olutmestari
Puh. 044 769 9137
tuomas.pere@pyynikin.com

PYYNIKIN RUBY JAZZ ALE 4,7 %
DARK RED ALE
4,7 %
EBU 50
EBC 70
6-10°C
0.33L – 30L

Ruby Jazz Alen tumma punerrus henkii syksyistä raikkautta. Maussa myös sitrusta ja marjaisuutta.

Maltaat: Crystal100, Black, sahti, vehnä
Humalat: Target, EKG, Amarillo, Citra
Ruokayhdistelmä: Riista, paahdettu ruisleipä, kovat juustot
Muuta: Mukana pihlajanmarjaa. Alun perin syysolueksi tuotettu.