MALTAISIA UUTISIA PYYNIKILTÄ MALTAISIA UUTISIA PYYNIKILTÄ

MALTAISIA UUTISIA PYYNIKILTÄ

TIEDOTE
Vapaa julkaistavaksi heti

MALTAISIA UUTISIA PYYNIKILTÄ

Pyynikin Käsityöläispanimolta kajahtaa kasvun ja uusien ideoiden uutisia! Vielä tämän vuoden aikana tapahtuu muutto uusiin, miltei puolta suurempiin tiloihin osoitteeseen Kolismaankatu 1.

– Kahdessa vuodessa nostimme tuotantomäärämme 50.000 litrasta 500.000 litraan. Siirrymme nyt 800 neliötä suurempiin tiloihin, mikä mahdollistaa meidän kasvumme jatkumisen, olutmestari Tuomas Pere toteaa tyytyväisenä.

Erittäin toimivissa tiloissa kelpaakin keitellä, sillä ne ovat toimineet aikaisemmin elintarviketuotantotilona. Hyvä laboratoriokin on jo valmiina. Myös laitteistoa tullaan uusimaan sekä lisäämään, ja pakkaustoiminnotkin automatisoituvat sekä helpottuvat.

Siirrymme modernimpaan keittolaitteistoon ja meille tulee myös tölkitys. Eniten myyvät tuotteet tulevat 0,5 litran tölkkeihin, mutta pullotuotteitakaan ei unohdeta. Mm. monet ruokaravintolat haluavat niitä.

Seuraavan kahden vuoden sisään tähdätään nykyisen tuotannon tuplaamiseen eli miljoonaan olutlitraan.

Osakeanti etenee varsin mukavasti. Isänpäivän ja joulun seutuun odotetaan vielä isompaa rykäystä osakkeiden myyntirintamalla. Hereillä kannattaa olla, että ehtii omansa – tai toisen – merkitä.

Panimon ravintolamyynti on saanut buustausta, sillä jokunen viikko sitten Juha Leppänen aloitti myyntipäällikkönä ja äskettäin myyntitiimiin liittyi myös Jani Pekkala. Pyynikin Käsityöläispanimon oluiden myymisestä ravintolatiskien takaa asiakkaille Pekkalalla on jo vankka kokemus – nyt myyntityö jatkuu vain panimolta ravintoloihin päin.

Ravintolamyyntiin tavoitellaan 300%:n kasvua jo seuraavan kvartaalin aikana. Suurin osa myytävistä tuotteista on tähän asti ollut päivittäistavarakauppavahvuisia, sillä niiden myyntiin on satsattu. Nyt ravintolamyyntiä tykitetään tosissaan. Onhan panimo voittanut useita palkintojakin nimenomaan ravintolavahvuisilla tuotteilla. Lakimuutokseen ja 5,5%:n vahvuisiin oluisiin on myös varauduttu.

Panimon ensimmäinen kaupallinen pohjahiivatuote, Dammer Pils, on laitettu alulle kolmisen viikkoa sitten. Dammerin makumaisemissa tsekkiläinen Saaz-humala näyttelee merkittävää roolia. Myös lager-olutta on lähitulevaisuudessa tulossa.

– Olemme hankkineet osakeannin turvin 8000-litraisia Tsekki-tankkeja. Niillä pystymme hoitamaan pohjahiivaoluiden valmistuksessa tärkeät lämpötila-asiat kohdilleen, Pere valottaa.

Menestyksekäs Black IPA puolestaan on saanut kauppavahvuisen pikkuveljen, Black IPA 4,7%:n. Kauppojen hyllyille on suunnannut myös hillalla hyväilty Cloudberry Saison, 4,7%.

Pyhäinmiestenpäivän herkuksi luvassa on Post Mortem 11%, amerikkalaisen tislaamon bourbon-tynnyrissä ruusuveden, pellavan ja vaniljan kanssa levännyt Imperial Stout. Olutta on tulossa vain noin 600 pullon erä. Post Mortem -pullot on pakattu pieneen arkunmuotoiseen laatikkoon ja jokainen pullo on numeroitu. Keräilykamaa siis.

Sopivasti joulumarkkinoille taas valmistuu kolme vaaleaa ja kolme tummaa kauppavahvuista olutta sisältävä sixpack Maltainen Joulukuusi. Ennakkotilaukset ovat todella suuria. Maltaisen Joukuluusen odotetaan olevan tämän joulun hittituote. Pakkaus ja sen oluet sopivat sekä lahjaksi että joulupöytään.

Panimotiimiin on liittynyt myös olut-Embassador Mario Beltrán, jonka tavoitteena on kartoittaa kansainvälisiä markkinoita Pyynikin Käsityöläispanimon tuotteille. Oluita lähetetään myös Amerikan mantereelle.

– Lähdemme liikkeelle pohjoisella näkökulmalla: suomalaisella sahdilla, suomalaisin marjoin maustetuilla oluilla ja tamperelaisella portterilla.

Myös olutyhteistyötä kansainvälisten panimoiden kanssa on luvassa paljon. Ensimmäisiä yhteistyöoluita tehdään mahdollisesti jo tämän vuoden puolella. On Japania, USA:ta, Englantia, Saksaa, Portugalia, Venäjää…

Riehakasta Oktoberfest-juhlintaa toteutetaan yhteistyössä Tillikan kanssa 23.9.-1.10. Tuolloin Tillikassa siemaillaan juhlaolutta, jota on valmistettu tynnyrillinen Oktoberfest-juhlaa varten. Lauantaina 24.9. virallisen avajaisillan juontajana ja seremoniamestarina toimii Simo Frangén. Paikalle saapuu myös Suomen Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen. Tynnyrin tapitus tapahtuu lauantaina 23.9. klo 15.00.

Seuraava hanavaltaus tulee Helsinkiin William K Mannerheimintielle, jossa Tuomas Pere juttelee oluista sekä panimosta. Tilaisuus alkaa keskiviikkona 28.9. kello 20.00. Pyynikin Barley Winea tulee olemaan tuolloin enismmäistä kertaa tarjolla, joten maistelemaan kannattaa lähteä kauempaakin.

Helsingistä Pere tiimeineen suuntaa suoraan Tukholmaan maailman suurimmille olut- ja viskifestivaaleille. Stockholm Beer & Whiskey -festivaali järjestetään Tukholman Nackassa 29.9 -1.10. ja 6.- 8.10. Festivaalin odotetaan poikivan myyntiä myös Ruotsissa.

Mainiosti sujuva yhteistyö eri toimijoiden kanssa ansaitseekin kauniit kiitokset.

– Keskuskauppaliikkeiden kanssa on ollut todella hienoa tehdä yhteistyötä. Samoin tietenkin vanhojen pienempien kumppaneiden, joiden kanssa syvennämme yhteistyötä entisestään. Uusimpana yhteistyökumppaninamme on Tappara. Tulemme Hakametsän hallissa näkyvästi esille ja toivottavasti myös tarjolle!

Lisäksi Pyynikin Käsityöläispanimolla on Simo Frangénin ohella nyt toinenkin virallinen oluensuojelija, Timo Jutila.

– Juti tuo uskottavuutta pakistoon.

Panimoravintolan suhteen ollaan edelleen etsivällä kannalla. Kun sopiva tila Tampereelta löytyy, niin halu avata oma panimoravintola/ravintolapanimo on vahva. Osakkaiksi otetaan niin uusia kuin vanhojakin osakkaita. Ideana on, että maksetun osakkeen hinnalla saa osallistua tuotekehitystyöhön vastaavalla summalla.

Lisätietoja:
Tuomas Pere, olutmestari
Puh.044 769 9137
tuomas.pere@pyynikin.com