Alkutarina Alkutarina

Alkutarina

Muinaisten purojen solistessa, ikijään helmoista syntyi kaunis harju. Tonttujen, maahisten, menninkäisten ja muiden luonnon olentojen rauhaisa koti. Ottivat tontut tehtäväkseen oluen synnyn vaalimisen. Sen kauniin perinteen jatkamisen.

Nauttivat oluesta kaikki ja jopa tuo uusi ihmisheimo siitä hullaantui. Kaiketi niin pahasti että alkoi juonia kataluuksia. Tapahtui murhenäytelmä kamala, vallasta ja voimasta hullaantuneet tehtailijapolot ryöstivät oluen runon. Raiskasivat, suodattivat ja häpäisivät. Eivät muistaneet reseptiä maksaa edes maltaina.

Siirtyivät jäljelle jääneet olennot harjun piiloihin ja vuosisatojen saatossa kaihoisasti kuihtuivat aatoksiin. Kunnes. Syntyi suuri tähti ja sen alle mahtava tammi ja sen alle salainen ohrainen, humalainen rinne. Syntyi tonttujen mieliin toivo. Alkoi vanhoissa kirjoissa kuvatut enteet toteutumaan, solmittiin liittoja, vanhoja ja uusia. Tanssittiin riehakkaasti kanssa peikkojen, merirosvojen. Alkoi sotureiden aika. Jatkui alkuperäisen oluen taika.

Nyt on oiva tonttujen sissisotaansa käydä ja oluttansa panna. Löytyypä tukea ihmisheimostakin rintamalle. Olutvallankumous avoimena on meille kaikille!