Pyynikin Käsityöläispanimolta uutta pienpanimotapahtumaa, kasvua, yhteistyötä, uusia oluita jouluksi. Pyynikin Käsityöläispanimolta uutta pienpanimotapahtumaa, kasvua, yhteistyötä, uusia oluita jouluksi.

Pyynikin Käsityöläispanimolta uutta pienpanimotapahtumaa, kasvua, yhteistyötä, uusia oluita jouluksi.

LEHDISTÖTIEDOTE

Pyynikin Käsityöläispanimo on luomassa aivan uutta pienpanimotapahtumaa. Craft Beer Garden tuo 16.-19.11. pienpanimo-oluita tamperelaiseen Aleksis-ravintolaan maisteltaviksi.

Kahtena ensimmäisenä päivänä klo 18-24 on luvassa Pyynikin Käsityöläispanimon oma ruokaisa tasting-ilta, jolloin maistetaan panimon kahdeksaa eri olutta ja syödään samalla hyvin. Tapahtuma on mainio pikkujouluvinkki esimerkiksi yritysporukoille. 50 euron hintaan sisältyy sekä sisäänpääsy, tasting että ruokailu.

Perjantaina 18. ja lauantaina 19.11. paikalle saapuu 6-8 pienpanimoa ympäri Suomen maistattamaan oluitaan. Lauantaina on lisäksi luvassa mielenkiintoinen olutpoliittinen paneelikeskustelu eri puolueiden poliitikkoineen ja panimoedustajineen.

Ruby Jazz Alen voitettua maailman parhaan miedon tumman ale-oluen palkinnon, ovat paineet ja into tehostaa oluen saatavuutta kasvaneet. Panimo on parhaillaan muuttamassa uusiin, noin puolet suurempiin tiloihin, mutta tuotantomäärien reipas nousu kestää toki aikansa. Samoin tölkityksen aloittaminen omissa tiloissa. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta saatiin onneksi apua laitteistovuokrauksen muodossa.

– Oma tölkityksemme on alkamassa vasta ensi vuoden alussa. Laitila vuokraakin ystävällisesti nyt meille laitteistoaan, jotta saamme tölkit jo joulumarkkinoille, olutmestari Tuomas Pere kiittää.
Tamperelaisia pihlajanmarjoja kuljetetaan siis pian Laitilaan.

– Ruby Jazz Ale tulee 0,5 litran tölkkiin. Vaikka tölkki ei välttämättä ole niin kaunis kuin pullo, niin siinä esimerkiksi aromit säilyvät paremmin. Tavoitteenamme on, että tölkki tulee maksamaan kuluttajalle suunnilleen saman verran kuin meidän 0,33 litran pullo-oluemmekin.
Uusien panimotilojen modernimman keittolaitteiston ja tölkityksen myötä tähdätään seuraavan kahden vuoden sisään nykyisen tuotannon tuplaamiseen eli miljoonaan olutlitraan.

Pyhäinmiestenpäivän herkuksi luvassa on Post Mortem 9%, amerikkalaisen pientislaamon bourbon-valkotammitynnyrissä ruusuveden, pellavan ja vaniljan kanssa levännyt Imperial Stout.

– Oluesta nousee esiin kauniisti paitsi tynnyrin tuoma aromi, myös vanilja, ruusu ja pellava. Tämä on mielestäni meidän paras oluemme tähän mennessä, Pere kuvailee.

Olutta on tulossa vain noin 666 pullon erä. Post Mortem -pullot on pakattu pieneen arkunmuotoiseen laatikkoon ja jokainen pullo on numeroitu.

Julkaisu sijoittuuu aivan lokakuun loppuun kansainvälisten vainajien muistopäivien, niin pyhäinmiestenpäivän kuin kuolleiden päivänkin, tunnelmalliseen tuntumaan. Virallinen julkaisu tapahtuu Olut Expo -tapahtumassa 28.-30.10.2016, jolloin olutta on mahdollista myös maistella. Lisäksi sitä tulee myyntiin erinäisiin ravintoloihin.

Sopivasti joulumarkkinoille taas valmistuu kolme vaaleaa ja kolme tummaa kauppavahvuista olutta sisältävä sixpack Maltainen Joulukuusi. Tumma olut on lämpimästi paahteinen, tummalla glögillä maustettu vanha tuttu, vaalea taas vaaleasta glögistä makuaan ammentava White Pale Ale -tyylinen uutuus. Ennakkotilaukset ovat suuria, ja Maltaisen Joukuluusen odotetaankin olevan tämän joulun hittituote. Pakkaus ja sen oluet sopivat sekä lahjaksi että joulupöytään. Suositun Sessio-sixpackin tilalle taas on tulossa keväällä uusi innovaatio.

Perinteitä rakastava Pyynikin Käsityöläispanimo ei unohda uusien tuulien keskelläkään artesaanituotantoaan, eikä myöskään sahtia. Uusiin tiloihin tulee paitsi pieni laitteisto artesaanioluiden valmistusta varten, myös kunnon sahdinvalmistuslaitteisto. Hiljattain sahdinvalmistuksen Suurmestariksi nimetty maineikas sahtimies Harri Hepo-oja toimii jatkossa Pyynikin Käsityöläispanimon sahtimestarina.

– Pystymme valmistamaan erilaisia sahteja, mutta tulemme myös tarjoamaan Hepo-ojan vetämiä sahdinvalmistuskursseja, Pere kertoo innostuneena.

Lisätietoja:

Tuomas Pere, olutmestari

Puh.044 769 9137
tuomas.pere@pyynikin.com