Pyynikin käsityöläispanimolta vahvoja oluita kauppoihin heti ensimmäisten joukossa – tuore lakimuutos on voitto olutkulttuurille Pyynikin käsityöläispanimolta vahvoja oluita kauppoihin heti ensimmäisten joukossa – tuore lakimuutos on voitto olutkulttuurille

Pyynikin käsityöläispanimolta vahvoja oluita kauppoihin heti ensimmäisten joukossa – tuore lakimuutos on voitto olutkulttuurille

TIEDOTE

 

Vapaa julkaistavaksi heti

 

Sekä pohjolan oluen jumalat että Pyynikin käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere itkevät onnesta, kun eduskunta teki päätöksen uudesta alkoholilaista ja vapauttaa 5,5%:n vahvuiset oluet kauppojen hyllyille 1.1.2018 alkaen. Pitkällisen ja tiukan prosenttipainiskelun päätteeksi aikaan saatua lakimuutosta voi verrata pienimuotoisesti jopa kieltolain poistoon.

– Nyt vihdoin ja viimein suomalaiset pääsevät juomakulttuurillisesti tasa-arvoisempaan asemaan muun Euroopan kanssa, Pere iloitsee.

Pyynikin käsityöläispanimo valtavine uusine panimolaitteistoineen on varautunut lakimuutokseen ja pystyy toimittamaan oluita keskusliikkeille heti 1.1.2018 alkaen.

– Ensimmäinen erä oluita myydään varmasti loppuun silmänräpäyksessä, mutta meiltä saadaan nopeasti kyllä lisää, Pere lupaa.

Ensimmäisenä vapaan ja luonnollisen vahvuuden muotonsa saavat ennen keskiolutvahvuiset Cloudberry Saison (5,0%), American IPA (5,2%) ja Craft Pils (5,2%). Myös muita vahvempia uutuustuotteita on luvassa alkukeväälle.

– Kaikkien oluiden ei tietenkään tarvitse olla vahvoja. Esimerkiksi maailman parhaaksi valittu raikas Mosaic-lager on aivan loistava all-day beer. Se palaute, mitä olemme kansainväliseltä kentältä, on aivan käsittämätöntä hehkutusta.

Pere ei usko vahvempien pienpanimotuotteiden kauppasaatavuuden aiheuttavan terveyshaittoja – päinvastoin. Pienpanimo-oluitahan harrastetaan ja nautitaan ennen kaikkea maun vuoksi. Ja maku on parhaimmillaan siinä vahvuudessa, mikä on oluelle ja oluttyylille luontainen. Usein se on 4,7-prosenttista vahvempi.

– Nyt olutkulttuuri pääsee ottamaan aimo harppauksen eteenpäin!

Pyynikin käsityöläispanimo on ollut aktiivinen lakimuutoksen lobbauksessa. Panimoa on myös kuultu eduskunnan talousvaliokunnassa lakimuutoksen tiimoilta.

Pitkään myös kansainvälisillä markkinoilla toimineen Pyynikin käsityöläispanimon ulkomaankauppa on roihahtanut ja tilauksia saapuu ympäri maailmaa. Lakimuutos onkin monessa mielessä pienpanimoille tuhannen taalan ja tölkin paikka – olutkulttuurivallankumous voi alkaa!

 

Lisätietoja:

Tuomas Pere, olutmestari

Puh.044 769 9137

tuomas.pere@pyynikin.com

tuomas-pere-kuvaaja-ronja honkokohta-kaupoissa