Suomalaisen käsityöläispanimon kisavoitokkaita oluita Japaniin – muinaista sahtia ja luonnon raaka-aineita Suomalaisen käsityöläispanimon kisavoitokkaita oluita Japaniin – muinaista sahtia ja luonnon raaka-aineita

Suomalaisen käsityöläispanimon kisavoitokkaita oluita Japaniin – muinaista sahtia ja luonnon raaka-aineita

TIEDOTE

Vapaa julkaistavaksi heti

SUOMALAISEN KÄSITYÖLÄISPANIMON KISAVOITOKKAITA OLUITA JAPANIIN – MUINAISTA SAHTIA JA LUONNON RAAKA-AINEITA

Pyynikin Käsityöläispanimo on tunnettu kekseliäänä, puhtaita pohjoisen luonnon raaka-aineita hyödyntävänä panimona, joka yhdistää muinaiset oluenvalmistusperinteet ja raikkaat uuden olutsukupolven ideat. Yhdistelmä on toiminut siinä määrin hyvin, että panimon oluita on palkittu maailman parhaina arvostetuissa kansainvälisissä kisoissa.

Black IPA sai hiljattain kultamitalin Arriaca Imperial Russian Stout -sarjassa World Beer Idol -kisassa. Black IPA ollut menestyksekäs olut jo aikaisemminkin. Sillä on peräti kuusi aikaisempaa kisavoittoa. Kansainvälinen voitto ja nimekkäiden olutasiantuntijoiden antama tunnustus saa silti olutmestari Tuomas Peren erityisen iloiseksi.

– Tämä tuntuu tosi hyvältä, vaikka olen vieläkin vähän hämmentynyt, että mitä tässä on tapahtunut. Tšekki on perinteinen ja pitkälle kehittynyt pohjahiivaolutmaa. Se, että tämä tunnustus tulee pääasiassa tšekkiläiseltä tuomaristolta, joka osaa arvioida näistä oluista todella tarkkoja nyansseja, tekee siitä erityisen hienoa, Pere myhäilee.

Pyynikin Käsityöläispanimo on lyhyessä ajassa saavuttanut kosolti kisamenestystä niin kansallisella kuin kansainväliselläkin kilpailurintamalla. Viimemmäksi panimon oluet pokkasivat palkintoja syksyllä 2016 World Beer Awardsissa, jossa Ruby Jazz Ale valittiin maailman parhaaksi miedoksi tummaksi ale-olueksi. Samassa kilpailussa Black IPA voitti kultaa maakohtaisessa Tumma olut -sarjassa.

Pyynikin Käsityöläispanimo vie mielenkiintoisia makujaan myös kansainvälisille markkinoille, ja olutkimaraa Black IPA mukaan lukien kuljetetaankin pian mm. Japanin olutnautiskelijoiden iloksi.
– Haluamme tuoda Japanin kasvavalle craft beer -kentälle suomalaisia oluitamme, joissa maistuvat aidot ja puhtaat pohjoisen maut.

Japaniin lähtevät mm. perisuomalainen katajainen ja vahvasti humaloitu Katajasahti, Pohjoisen hillalla viimeistelty marjainen Cloudberry Saison, luomuvaniljalla aateloitu herkutteluolut Papan Vanillastout sekä riisillä höystetty hedelmäinen Sun Rice IPA.

https://www.worldbeeridol.com/files/wbi_2017_winners.pdf

Lisätietoja:
Tuomas Pere, olutmestari
Puh.044 769 9137
tuomas.pere@pyynikin.com
BLACK IPA
Cascadian Dark Ale
8.5%
EBU 60
EBC >240
6-10°C
0.33L – 30L
Black IPA masinoi massiivisella paahdolla, mallaspohjalla ja kokonaisuutta tukevalla runsaalla humaloinnilla.
Maltaat: Pale ale, Crystal, Cara, Black, Chocolate, Roasted barley, Suklaavehnä
Humalat: Target, Saaz, Centennial, Cascade, Amarillo, Citra