International grocery chain Lidl and Pyynikin Brewing Company have signed an extensive export cooperation agreement. The agreement covers 12 European countries and over 2,300 stores. Check  the Lidl store near you.

Kansainvälinen päivittäistavarakauppaketju Lidl ja tamperelainen Pyynikin Brewing Company ovat tehneet sopimuksen laajasta vientiyhteistyöstä. Keväällä ja kesällä 2019 Pyynikin oluita saa Lidl-ketjun kaupoista eri puolilla Eurooppaa. Sopimus kattaa 12 Euroopan maata ja yli 2300 myymälää. Mukana on myös perinteisiä olutmaita kuten Belgia, Tanska ja Hollanti. Tampereelta Eurooppaan matkaa esimerkiksi World Beer Awardseissa palkitut sekä tyyleissään maailman parhaiksi valitut Ruby Jazz Ale ja Mosaic Lager -oluet. Sopimus on suomalaiselle panimolle ainutlaatuinen. Panimoalalla tämän kaltaisia sopimuksia ei ole aiemmin Suomessa syntynyt.

“Tämä on meille merkittävä sopimus. Kiitämme Suomen Lidliä, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden. Olemme alusta asti kasvaneet voimakkaasti. Viimeiset kaksi vuotta olemme olleet Suomen kasvavin panimoalan toimija. Tämä sopimus mahdollistaa kasvun jatkumisen. Kasvumme tulee jatkumaan myös kotimaassa. Tänä vuonna lähes kolminkertaistamme viime vuoden myynnin. Ensi vuonna on tarkoitus tuplata tämän vuoden määrä”, panimon olutmestari Tuomas Pere kertoo.

“Olemme otettuja siitä, että meidät on haluttu näinkin moneen maahan ja on hienoa päästä näyttämään suomalaista pienpanimo-osaamista. Lisäksi tämä on upea mahdollisuus tulla tunnetuksi myös tavallisille eurooppalaisille oluen kuluttajille. Näytämme mitä on suomalainen innovatiivisuus, yhdistettynä suomalaisiin raaka-aineisiin ja osaamiseen. Tässä on mahdollisuus vaikka mihin. Kasvutarinamme on ollut melkoinen seikkailu tähän saakka ja lisäämme vauhtia entisestään”, Pere jatkaa.

“Meille on ilo esitellä suomalaista osaamista kollegoillemme Euroopassa. Tuemme ja autamme kotimaisia sopimuskumppaneitamme jatkuvasti löytämään väyliä maailmalle. Esimerkiksi vuonna 2017 28 suomalaista tavarantoimittajaa vei Lidlin kansainvälisen verkoston kautta tuotteita 23 Euroopan maahan”, sanoo valikoimapäällikkö Jussi Niemi Lidl Suomesta.

 

 Published : 23.04.2019