Tule osaksi Pyynikin menestystarinaa!

Pyynikin Brewing Company on vuonna 2012 perustettu tamperelainen panimo, joka on kasvanut viime vuosina erittäin voimakkaasti. 2020 Financial Times valitsi Pyynikin nopeimmin kasvavaksi panimoyritykseksi Euroopassa. Arvostetussa Taloustutkimuksen kuluttajatutkimuksessa 2020 selvisi, että Pyynikin brändi on Suomen arvostetuin olutbrändi. Tämä yhdessä Craft beer -markkinan voimakkaan kasvun kanssa avaa Pyynikille huikeita mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaansa sekä kannattavuuttaan lähitulevaisuudessa.

Vuonna 2019 käynnistimme Omaan kotiin -hankkeen, jonka tavoitteena on muuttaa omaan kiinteistöön ja kasvattaa tuotantokapasiteetti 10 miljoonaan litraan. Saimme annin avulla kerättyä rahaa 800 000 €, jolla 2020 toteutettiin eri laitehankintoja Tampereen panimon kapasiteetin nostamiseksi.

2020 avautui mahdollisuus panimokokonaisuuden hankintaan Viron Haljalasta. Myyjä osapuolena on tanskalainen pörssiyhtiö Harboes Brygger S/A. Panimossa on ollut toimintaa vuoden 2020 alkupuolella. Panimon hankinta toteutettiin järjestelyllä, jossa Pyynikin osakas Samu Saarikoski hankkii panimon laitteineen omistukseensa ja vuokraa sen Pyynikin Brewing Companylle. Saarikoski on sitoutunut vahvasti panimon toimintaan ja sen kehittämisen.

Haljalan panimon kapasiteetti mahdollistaa sen, että Tampereen panimolla voidaan keskittyä erikoisolusiin, joista Pyynikin tarina on saanut alkunsa. Luvassa on vanhojen klassikkojen paluita ja tietenkin jotain aivan uutta!

 

Nyt käynnistämme annin toisen osan, jonka tarkoituksena on rahoittaa Haljalan tuotannon käynnistäminen. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 4 miljoonaa euroa, joka pitää sisällään 2 miljoonaa euroa käyttöpääomaa. Tällä investoinilla haemme riittävää kapasiteettia vastaamaan kysyntään kaikissa asiakassektoreissa Suomessa ja Virossa sekä mahdollisuutta aloittaa merkittävät vientiponnistelut.

Vuonna 2025 Haljalassa on tavoitteena valmistaa 11,6 miljoonaa litraa olutta ja 4,4 miljoona litraa muita juomia, kuten virvoitusjuomia ja juomasekoitteita. Haljalan kokonaiskapasiteetti on 20 miljoonaa litraa olutta ja 10 miljoonaa litraa muita juomia, mikä on 15-kertainen verrattuna 2020 tuotettuun volyymiin Tampereen panimossa.

 

Fastest Growing Companies

Tutustu esitteeseen:


SIJOITA TĂ„STĂ„

 

Toiminnan kehittämiseksi ja tavoitteiden saavuttamiseksi yhtiö on palkannut toimitusjohtajaksi Kari Lappalaisen, jolla on aiempaa kokemusta kuluttaja- ja panimoliiketoiminnasta sekä liiketoiminnan johtamisesta useilla eri liiketoiminta aloilla kuten Arla Finland, Coca-Cola Juomat Oy ja Sinebrychoff Oy:n palveluksessa. Kari tulee panostamaan toiminnan tehokkuuteen ja kehittämiseen, henkilöstön osaamiseen ja hyvinvointiin sekä yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa.

Haljalan ja Tampereen panimomestarina on aloittanut diplomipanimomestari Timo Kuorehjärvi. Hänen vastuullaan on Haljalan panimon suunnitelman mukaisen käynnistämisen lisäksi panimoiden tuotantoprosessi, tasalaatuisuuden varmistaminen sekä toiminnan tehokkuus. Kuorehjärvellä on Diploma Master Brewer -tutkinto tanskalaisesta Scandinavian School of Brewing:sta sekä pitkä kokemus alalta mm. Teerenpelin panimo- ja tislaustoiminnasta.

 

 


SIJOITA TĂ„STĂ„

SIJOITTAJAINFO

Pyynikin käsityöläispanimo OY:n hallitus on keskiviikkona 30.6.2021 päättänyt, että 1.3.2021 alkanutta osakeantia jatketaan 31.12.2021 asti tai kunnes se on merkitty kokonaan. Ylimerkintätilanteessa hallituksella on oikeus päättää, miten osakkeet jaetaan merkitsijöiden kesken. Osakeantiesite tietoineen päivitetty maanantaina 3.5.2021.

Osakkeiden merkitseminen tapahtuu Fundun palvelun kautta: SIJOITA TĂ„STĂ„.

125 euroa/osake

 

Päivitetty 3.5.2021