Mosaic Lager

Kesäisen kepeä Mosaic Lager

Mosaic Lager

Tämä on amerikkalaistyylinen, vaalea todella raikas lagerolut. Pils-maltaan tuoma kevyt viljaisuus ja mosaic-humalan trooppinen, sitruksinen ulottuvuus luovat herkullisen makumaailman. Oluen kepeä kesäisyys tuo auringon mieleen ajasta ja paikasta riippumatta. Se valittiin syksyllä 2017 maailman parhaaksi Seasonal Lager -sarjassaan. Sihauta kesäfiilis vapaaksi ja maista Mosaicia!

Mosaic Lagerin tarina

Elettiin vuotta 2016 Tampereella syksyisissä tunnelmissa. Pyynikin Käsityöläispanimon henkilöstön korviin oli kantautunut toive, että valikoimiin haluttaisiin mukaan vakituisesti myös pohjahiivaolut. Ravintola Tillikan Octoberfest-juhla lähestyi ja Pyynikissä pantiin toimeksi.

Tavoitteena oli kaikessa yksinkertaisuudessaan valmistaa maukas lager Octoberfest-juhlille. Olutta tarjoiltiin Tillikassa syys–lokakuun vaihteessa ja siitä saatu palaute oli niin hyvää, että sitä päätettiin tarjota yhdelle Suomen suurimmista kauppaketjuista.

Suomalainen lager maailman parhaaksi

Alun perin tamperelaiseen ravintolaan tuotettu Mosaic Lager saavutti lopulta kansainvälistä kisamenestystä Lontoossa elokuussa 2017, kun World Beer Awards -kisan tuomaristo valitsi sen sarjassaan maailman parhaaksi. Pyynikki nappasi Seasonal Lager -sarjan voiton ensimmäisellä lager-oluellaan. Oluen kysyntä räjähti ja sen tölkkiversio levisi nopeasti kauppoihin ympäri Suomen.

www.worldbeerawards.com

Mustaherukkainen maku mosaic-humalasta

Oluessa päädyttiin käyttämään amerikkalaista Mosaic-humalaa, joka on raikkaan kirpeänhedelmäinen humala. Lagerin tuoksu on herkullisen sitruksinen ja hieman viljaisan maltainen. Rungon ohuus painaa makua matalaksi, ja siinä on pilsin katkeruus. Aromihumaloinnin ansiosta maussa nousevat esille eksoottiset hedelmät ja marjat, erityisesti mustaherukka.

Mosaic Lager

4,7 til.-% / 0,5 l tölkki
Tyyli: American Lager

IBU: 25
EBC: 12

Humalonti: Mosaic
Mallaspohja: Pils

Ruokayhdistelmä

Grilliruoat kasviksista lähtien, erilaisten BBQ-lihojen kanssa sekä salaatit.

Soittolista

Jaa somessa

Pyynikin käsityöläispanimo

Tutustu tuotteisiimme

www.pyynikin.com